Hem


Virtualisering

För små, medelstora och stora företag och organisationer är det ytterst viktigt att marknadsföra sig, att synas och att kunna nå ut till sina kunder på bästa sätt. Internet hjälper privatpersoner och företag att nå ut till varandra, men det har även medfört att det blir svårare att konkurrera. Att då ha en hemsida är livsviktigt för att kunna hålla företaget eller organisationen flytande. Hosting av företagets IT-drift är därmed livsviktig, att hyra plats på ett webbhotell och därmed outsourca företagets IT-drift till kompetenta människor.

För att skapa en hemsida finns det flera vägar att gå. En av dessa är att anlita ett IT-företag som bygger hemsidan och sedan sköter IT-driften via sitt webbhotell, alternativt outsourcar er IT-drift till ett annat serverhotell eller webbhotell.

Man kan enklast förklara ett serverhotell eller ett webbhotell som ett hotell för webbsidor. När man placerar sin webbsida på ett webbhotell blir de tillgängliga dygnet runt från alla datorer som har tillgång till Internet. Kunden laddar helt enkelt upp sin sida till en server som sedan ständigt är uppkopplad mot nätet. Det finns olika sorters webbhotell, som alla bygger på olika system. I vanliga fall är ett webbhotell en eller flera servrar utrustade för att klara av hård belastning på systemet. Ett serverhotell är snarlikt, men menas med att man lägger sin befintliga server hos företaget, även kallat hosting. Servern placeras då i ett serverrum som oftast är mycket hårt bevakat för att förebygga olaga intrång.

Allt fler företag och organisationer upptäcker tjusningen och de många fördelarna med virtualisering. På senare år har begreppet blivit ett allt hetare område för små, medelstora och stora företag som vill använda sin IT-utrustning optimalt och få ut så mycket som möjligt av sin IT-drift. Tekniken är däremot inte ny, den har utövats i över 40 år och innebär för det mesta virtualisering av servrar på ett serverhotell eller webbhotell samt operativsystem.

För att enklas beskriva vad virtualisering är kan man förklara det som att man tar något som har en viss form och får det genom att tillämpa tekniken att se ut som det har en annan form. Virtualisering på en dator exempelvis innebär att man kan få den att se ut som flera likadana datorer, alternativt att få den att se ut som en helt annan typ av dator.

Tack vare virtualisering gör man det möjligt för företagen att få fler möjligheter att påverka hur tekniken ska användas. Företaget outsourcar sin IT-drift till ett företag. Webbhotellet eller serverhotellet sköter då all IT-drift och hjälper er med virtualisering där kunden får möjlighet att välja den modell som passar bäst för det egna företaget och de applikationer som används.
Relaterad ord: Virtualisering - Webbhotell - IT-drift - Hosting - Hemsida - Internet - Outsourca -
E-post | Cookies/sekretesspolicy | Skicka in artikel |