Hem


Vanligt hus på utsidan, slott på insidan

Då man bygger ett nyckelfärdigt hus från en hustillverkare så är det oftast så att man får acceptera en viss likformighet. I utställningsområden så ser vart och vartannat hus likadant ut, och efter att ha bott där i 10 år så kanske man har tröttnat på att det enda som skiljer ens egen kåk från den nästa är numret på brevlådan. Är man kreativ så kan man göra mycket med ett nyckelfärdigt hus för att ge det en personlig känsla. Man kan ta tag i denna bit redan på planeringsstadiet då man diskuterar form och färg med hustillverkaren.


Nu kanske det var så att man tyckte att huset såg bra ut som det var då man byggde det, men sedan så tröttnade man ganska snabbt på känslan i och omkring hemmet. Det här är inget som är unikt för hus från hustillverkare. De flesta får förr eller senare behov av att ändra om så att boendet känns fräscht och intressant. Det kanske räcker med en ny rabatt och en brevlåda från slöjdundervisningen, men om man vill lite mer så går det också bra.


Insidan på ett hus är personlig och man kan faktiskt göra precis som man vill vad gäller färg på väggar och dekorationer. För att skapa en annan inomhusmiljö så kan man anlita en konstnär som är expert på att skapa känsla av marmor, stuckatur och rymd med hjälp av penseln. Ett sovrum kan få en helt annan karaktär då man målar in ett landskap som ger effekten att rummet känns större och öppet. Det är dock viktigt att man verkligen jobbar med ett proffs om man vill göra ett slott av sitt hem.


Stuckaturer som är gjorda av en amatör ser inte ut som ett slott utan snarare som en idé från hobbylådan som gått över styr. Om det nu är slott som är målet så kan man ju även dra in lite statyer och anlägga en fontän i trädgården. Folk kanske skrattar, men tråkigt blir det inte!Relaterad ord: - Nära:
E-post | Cookies/sekretesspolicy | Skicka in artikel |