Hem


Kostnad för förlovningsringar

I Hollywood kostar en förlovningsring gärna som ett mindre hus i Sverige, men då är det ju förstås även så att den som köper ringen har ett vardagsrum där det mindre svenska huset får plats. Det finns egentligen ingen gräns för hur mycket ringar för förlovningen kan komma att kosta. Även i Sverige är ringar till förlovning och bröllop något som får kosta lite mer än andra accessoarer eftersom de trots allt symboliserar kärleken och det speciella förhållande man har med den man älskar mest.
För att räkna ut kostnaden för ringarna så måste man beakta vad de är gjorda av och vem som tillverkar ringen. Det är alltid en fördel att jobba med butiker online som Lamastone.se där man tydligt kan se prisbilden för den typ av ring som man har tänkt sig till förlovningen och bröllopet.


Kostnaden för förlovningsringar
Kostaden för en ring kan ligga på några hundralappar eller på några hundratusen. Ringen är givetvis symbolisk och för många spelar det ingen roll om den är gjord i vitt guld eller i platina. Både vitt guld och platina är vackert, men vitt guld är billigare på grund av att det inte håller lika länge som platina och att man dessutom måste lägga på ett nytt lager av rodium då den vita metallfärgen skavts av.
Det som kommer att öka kostnaden för en ring är om man lägger till ädelstenar. De flesta uppskattar ett inslag av diamanter eller någon annan ädelsten som safir eller smaragd. Man kan välja billigare diamanter som förhöjer ringens skönhet men inte glittrar lika intensivt som dyra diamanter. Om man hellre vill satsa på vigselringen så kan man förstås välja en enklare förlovningsring som man sedan lägger undan då det blir dags för bröllopet.


Ringar på avbetalning
För att kunna köpa en dyrare ring så kan man vända sig till ett företag som kan ordna med avbetalning. Detta betyder att man kan betala en mindre summa varje månad under ett visst antal år. Det är ganska vanligt att man kan få en avbetalningsplan för sin ring som ligger på ett år och är utan ränta. Det man ska komma ihåg är att det nästan alltid tillkommer avgifter för att man ordnar sin betalning genom avbetalningar. Om man vill köpa sin ring på kredit så är det mycket viktigt att man tar reda på vad den totala kostnaden kommer att bli innan man skriver under på avtalet.


Enklare ringar till förlovningen
När man vill ha en enklare ring till förlovningen så behöver man inte nöja sig med en platt ring utan någon särskild personlighet. Det går att skapa effekt i enkla ringar genom mönster och form. En ring kan ha vinklar och inte vara rundad och så kan man få fram glitter genom att låta en viss del av ytan ha en skrapad textur. Det som aldrig är enkelt är det budskap som man kan gravera in på insidan av ringen.
Det här budskapet är viktigt och något som man måste tänka länge på. Även om man lägger undan ringen då den ska bytas ut mot vigselringen så blir den ett minne för livet och en klenod som man då och då plockar fram för nostalgi och vackra minnen.
Relaterad ord: förlovning - vigselringar - accessoarer- Nära: Välja ringar -
E-post | Cookies/sekretesspolicy | Skicka in artikel |