Hem


Miljö inte för alla

Klimathotet, finns det?
Att vi skall ta hänsyn till och försaka en del och betala mer i slutändan för att motverka den globala uppvärmningen är ett mantra som ständigt förs fram.
Nu kan man ha lite olika åsikter om klimathotet är reellt eller om det har gått en sådan prestige i det hela att ingen av de som hävdar den åsikten kan ta ett steg tillbaka.

Framför allt med tanke på det som kallas för climategate kan man undra om allt verkligen stämmer med alla dessa profetior.
Men vi säger att det stämmer för enkelhetens skull. Det blir lite enklare att argumentera då.

Klimathotet gäller inte för alla
Att hotet mot vårt klimat inte gäller för alla får vi i princip bevis för dagligen. Den senast uppmärksammade fallet är vår miljöminister Andreas Carlgrens agerande. Han föredrar att flyga framför att åka tåg. Ursäkten är att det går fortare med folk. Och han som är en så viktig person måste minsann flyga för att hinna med allt han skall göra.

Vi andra däremot skall tänka på miljön och ta tåg istället. Vi är inte så viktiga som Andreas så vi får stå ut med omaket. Som ytterligare skäl för sina flygresor menar han att han klimatkompenserar för varje flygresa. Ett svepskäl som i sin naivitet får en att fundera på Andreas tankeförmågor. Om man köper utsläppsrättigheter så då minskar utsläppen per automatik och man kan med andra ord betala sig hur som helst.

Men icke det. Klimatkompenseringen minskar inga utsläpp men är ett effektivt sätt för de med skygglappar att på ett patetiskt sätt försöka lura väljarna.

Inte undra på att politikerföraktet växer i samhället när hycklare som Andreas Carlgren finns.

Relaterad ord: Andreas Carlgren - Klimathotet - Miljön - Flygresor - Utsläppsrättigheter - Klimatkompensering
E-post | Cookies/sekretesspolicy | Skicka in artikel |