Hem


Saker att tänka på innan du köper en klocka

Det allra första du ska tänka på när du ska köpa dig en klocka är om du vill satsa på en speciell, dyr klocka, eller om du hellre föredrar en lite billigare klocka.

Satsar du på billiga klockor, så kan du ha fler än bara en, och matcha olika outfits, medan en dyrgrip ofta är något som alltid sitter runt din handled. Bestäm dig för hur mycket du vill spendera på din klocka. Väljer du en dyrare klocka så är det bra att satsa på en klocka med tidlös design. Detta så att den inte blir omodern och ingen vill bära den efter ett par år.

En annan sak att tänka på är material och urverk. Idag finns det klockor i en mängd olika material, allt från rostfritt stål till guld. Urverk finns det idag två olika sorter av och dessa är quartz eller mekaniskt. Den förstnämnda är batteridriven, den andra är en klocka som man drar upp, manuellt eller automatiskt

Mekaniska klockor brukar kräva underhållsservice vart femte år. Många som har ett starkt intresse för klockor föredrar mekaniska urverk. Detta eftersom de ofta ger en mer känsla av liv och rörelse, samt att de ofta har ett klassiskt, gediget hantverk.
Nytt eller begagnat det är en fråga du måste ställa, särskilt om du har bestämt dig för att satsa på en märkesklocka som ofta är mycket dyrare. Det är ju en fantastisk känsla att komma från en återförsäljare och packa upp en sprillans ny klocka, samt att den har ett äkthetsintyg och garanti. Dock rasar värdet på den direkt då du börjar använda den. Det går att hitta bra begagnade märkesklockor, men så klart även riskfyllt. Så vill du satsa på det, ta hjälp av ett klockforum, som ofta har många experter att tillgå.
Relaterad ord: -
E-post | Cookies/sekretesspolicy | Skicka in artikel |